Woonnieuws Amsterdam

donderdag 18 september 2014

Aanmelden starterslening Amsterdam kan nog t/m 30 september 2014


Het Amsterdams budget voor de starterslening is bijna volledig opgebruikt. Aspirant kopers kunnen nog tot en met 30 september 2014 gebruik maken van een starterslening.
Aanmelden voor een starterslening kan nog tot en met 30 september 2014. Aspirant kopers die nog een starterslening willen gebruiken om een eerste woning te kopen moeten snel zijn. Het door Amsterdam hiervoor beschikbaar gestelde budget is bijna volledig opgebruikt.
Tot en met 30 september is het nog mogelijk u bij de gemeente Amsterdam aan te melden voor een starterslening. De aan te kopen woning en de koopsom moeten dan wel vast staan. Vanaf 1 oktober zullen aanmeldingen niet meer in behandeling worden genomen.
Een starterslening in Amsterdam wordt alleen toegekend voor zover er ook nog geld vanuit het Rijk beschikbaar is voor de starterslening. Het Rijk betaalt namelijk de helft van de kosten van de startersleningen. Vanaf het moment dat dit rijksbudget op is, zal ook het gemeentelijk deel niet langer verstrekt worden.Voor meer informatie en het aanmeldformulier, zie Amsterdamse starterslening.
http://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/wonen/koppelingen/informatiebladen/informatiebladen/amsterdamse/

woensdag 17 september 2014

Energielabel verplicht vanaf 1 januari 2015

In grote delen van Europa is het al gemeengoed en ook in Nederland per 1 januari 2015 officieel verplicht. Huiseigenaren krijgen in eerste instantie een voorlopig energielabel maar bij verkoop of verhuur zal een echt label moeten worden aangevraagd. Het energielabel geeft aan hoe energievriendelijk de woning is en dat is afhankelijk van veel factoren. Denk aan isolatie, warmtevoorziening en indeling. Monumenten worden vooralsnog vrijgesteld.

http://energielabel-checker.rvo.nl/




dinsdag 16 september 2014

Uitleg bedenktijd en schriftelijkheidsvereiste

Het CBS meldde 22 augustus jl de huizenprijzen  voor de vierde maand op rij gestegen zijn. De woningmarkt warmt alweer behoorlijk op en naar verluidt moet in Amsterdam alweer  boven de vraagprijs geboden worden wil een bezichtiging nog zinvol zijn. Het risico bestaat daarmee dat men, bang om de boot te missen, teveel biedt op een woning die dat eigenlijk niet waard is. Daarvoor heeft de wetgever in 2003, toen de markt ook behoorlijk op temperatuur was, de zogenaamde bedenktijd in het leven geroepen. Deze regeling, bedoeld om kopers op een verhitte markt (tegen zichzelf) te beschermen, heeft echter ook een bijwerking, waardoor kopers onbedoeld toch achter het net kunnen vissen.