Woonnieuws Amsterdam

woensdag 17 november 2010

Profiteer nog in 2010 van de huidige Nationale Hypotheek Garantie

Vanaf 1 januari 2011 zullen er enkele wijzigingen doorgevoerd worden met betrekking tot de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De normen worden aangescherpt en opvallend zijn de lagere woonquotes bij de lagere inkomens. Deze groep mensen kunnen vanaf 2011 beduidend minder hypotheek krijgen. Een andere “drastische” wijziging gaat over de erfpachtcanon. Deze wordt niet langer in mindering gebracht op het toetsinkomen maar maakt dan onderdeel uit van de financieringslast waardoor een lagere hypotheek verkregen kan worden. Verder stelt de Nederlandse Bank voor om de eenmalige premie te verhogen.
De brancheorganisatie VBO, waarbij ik met Collectief Makelaars  ben aangesloten, wilt dat de regering de overdrachtsbelasting afschaft of significant verlaagd. Zo hebben starters niet meer een 110%  financiering nodig om de kosten koper te kunnen betalen, zoals ook Vereniging Eigen Huis betoogd.
Ik gaf al aan in mijn bekentenissen dat het wellicht een goed moment is om de stap te nemen tot aankoop. Als je nog van de huidige voorwaarden gebruik wilt maken dan is nu een afspraak bij onze financieel adviseur aan te raden!