Woonnieuws Amsterdam

dinsdag 14 oktober 2014

Veranderde huizenmarkt - nieuwe aanpak

De woningmarkt is aan het kenteren. Spraken vorig jaar nog van een kopersmarkt, momenteel kunnen de verkopers weer de prijsstrategie bepalen. De huizenprijzen in Amsterdam stijgen weer langzaam en ook het aantal transacties neemt sterk toe. Deze situatie leidt tot een nieuwe prijsstrategie, voor koper en verkoper.

Natuurlijk is een realistische vraagprijs belangrijk om kandidaat-kopers te verleiden. Het is al weer gewoon dat er dan meerdere gegadigden voor een woning zijn waardoor zij worden verleid tot het doen van een goed bod.  Verkoopprijzen op of boven de vraagprijs zijn in Amsterdam weer terug!

Een landelijk onderzoek van Calcasa laat wel zien dat een te hoge vraagprijs op termijn zal leiden tot een lagere opbrengst. Het is dus nog steeds zaak om tot een goede waardebepaling van de woning te komen. Op dit moment moet een woning binnen drie maanden verkocht kunnen worden.

Zoek je een woning? Dan is het vooral belangrijk om snel en doelgericht te handelen. Inschakelen van een aankoopmakelaar vergroot de kansen op succes. Een verkopend makelaar zal namelijk altijd een gelijkwaardig bod van een collega makelaar prefereren boven een bod van een particulier. De aankoopmakelaar staat namelijk garant voor zijn klant en dat geeft zekerheid.

De nieuwe huizenmarkt vraagt om een nieuwe aanpak - contact PRO Makelaars!